Забавни уроци по корейски

Да учиш език в днешно време е къде-къде по-лесно и приятно в сравнение с годините, когато интернет не е съществувал или е бил в зародиш. Ерата на книжните речници, справочници и граматики залязва просто защото информацията в глобален смисъл се дигитализира и цялото общество се технологизира.
Когато учех корейски в ЦИЕК (Център по източни езици и култури към СУ) беше истински шанс да намериш корейско-английски речник на старо и да си го купиш от някой кореец, който се завръща в родината си. След това като се връщах от Корея, имах 20 кг свръхбагаж. Почти целият този свръхбагаж се беше материализирал в корейски и йероглифични речници, учебници и др.
Сега времената са различни и само този, който няма желание, не може да открие материали за учене на език в интернет.
В youtube можете да намерите най-различни уроци по корейски, направени и записани от корейски, така че да усвоите добре произношението.
Наскоро се натъкнах на една много забавна поредица с уроци по корейски, които са изключително леки и шеговити. Казват се K-wow (Korean word of the week). Всяка сряда професор Оу и приятели изкарват нова серия, която можете да видите както в канала в youtube sweetandtastytv , така и в блога http://sweetandtastytv.com/ Най-интересното е, че едно момиче, по всяка вероятност актриса, се превъплащава в 6-7 героя: Професор Оу, Били Джин, приятеля на Били Джин - Те Куон До, баба Ким, Понгджа и още два не толкова често присъстващи момичешки образи в "сериала".
Тази сряда излезе 45- серия, в която се обяснява що е то глупак :) 바보 (пабо)

Коментари

Популярни публикации