Гледай ме как ям!

Новото воайорство


Докато в Северна Корея Ким Чен Ун изтреби до крак преките роднини на чичо си с изключение на себе си, разбира се, южнокорейците ги тресе нова лудост, които малцина могат да разберат.
Някои го определят като Food Porn, а самите корейци го наричат 먹방 (мокбанг), което се превежда като "предаване, което тече по време на ядене".  Сюжетът и атмосферата на въпросното порно с храна са прости, елементарни и предсказуеми с един главен герой - жена или мъж, който сяда на маса, отрупана с храна, и поглъща огромни количества ядене в продължение на около 2-3 часа. В Южна Корея има около 3 500 лакомници, които вечерят пред камерите си и участват в тези предавания. Някои от тях са спонсорирани от ресторанти.


Пиршества се случват и излъчват на живо всяка вечер, когато хиляди самотни корейци се приберат и се логват да ги гледат в Afreeca TV. Именно самотата и скуката са изтъкнати като основни виновници за тази луда мода. Да ядеш сам е тягостно и отегчително. Човек се чувства по-добре на масата ако има компания. А въпросната компания изяжда по трийсет яйца + една кутия с рачешки крака или по 5 пакета рамьон на вечеря. Професионалните ядачи инвестират средно 2-3 хиляда долара месечно, за да могат да се тъпчат до пръсване всяка вечер. Разбира се, получават отплата за това от своите самотни фенове, които им подаряват "виртуални балони" като награда за хранителното порно. След това ядачите обменят въпросните виртуални балони за истински корейски вони и така си докарват около 9 хиляди долара месечно - сума, неколкократно превъзхождаща месечната им заплата.

Една от най-популярните професионални ядачки е The Diva. 




Явно обилните вечери пред камерите не пречат на крехката й физика и всяка вечер тя радва почитателите в продължение на 4 часа: 2 часа ядене и после 2 часа празни приказки. Втората двучасовка служи за доказателство, че не е булимичка и не търчи в тоалетната веднага след излъчването на предаването.

А вие какво мислите за тази мода? Бихте ли си поръчали подобна компания на вечеря?


Коментари

Популярни публикации